Overige non-fictie

Naast zijn boeken over kanker schreef Jeroen Terlingen ook over andere onderwerpen.

Dood doet leven

Dood doet leven; Waarom praten over het einde gelukkiger maakt, uitgegeven door Uitgeverij De Kring.

 

Verder schreef Jeroen Terlingen negen biografieën op het terrein van politiek, wetenschap en bedrijfsleven.

Lefmeid

In ‘Lefmeid’ vertelt Manon Lammertink-Fleer hoe zij de vele tegenslagen in haar leven overwon. Van gedrevenheid tot desinteresse laat zij de uitersten zien van de medische gedragingen die zij meemaakte. Te koop bij vrijwel alle ebookwinkels ad € 3,99.

Een leven voor een kind

Een leven voor een kind (maart 2020) is de biografie van Fred Das uit Bergeijk. Das is ondernemer, ex-kankerpatiënt, voormalig gemeenteraadslid, schaker en bovenal: de vader van Roos.
De biografie is verkrijgbaar bij Bruna, Hof 19, 5571 CA Bergeijk.
E-mail: info@bruna-bergeijk.nl
Tel. 0497 574632

In alle eenvoud

In alle eenvoud (2013); de biografie van de Amsterdamse hematoloog prof. dr. Peter Huijgens. Te bestellen bij het secretariaat Hematologie VUmc (m.jalink@vumc.nl).

Apollo Henkie

 Apollo Henkie (2008); de biografie van Henk Terlingen over het onbegrepen leven van een wonderkind, die miljoenen mensen aan de buis kluisterde.

Allemansvriend

Allemansvriend (2005); de biografie van Johan Stekelenburg, de geliefde voorzitter van de FNV, burgemeester van Tilburg en PvdA-coryfee.

Het slijk der aarde

Het slijk der aarde (2000); de biografie van Hans Kraaijeveld van Hemert, de meest bewonderde én verguisde ondernemer van het naoorlogse Nederland.

Palestijn in Nederland

Palestijn in Nederland (1997); de biografie van de van huis en haard verdreven Mahmoud Rabbani, onvermoeibaar ijveraar voor de positie van het Palestijnse volk.

Moed, macht en miljoenen

Moed, macht en miljoenen (1992); de biografie van Anton Dreesmann, die van een Nederlandse warenhuisketen een wereldconcern maakte.

Wat ik nog zeggen wilde

Wat ik nog zeggen wilde (1985); de biografie van Jaap Boersma, minister van Sociale Zaken in twee kabinetten en persona non grata in ondernemersland.

 

Uit zijn tijd als vakbondsjournalist dateren vier boeken over de strijd van arbeiders om hun lot in eigen hand te nemen.

De kater van het gelijk

De kater van het gelijk; de geschiedenis van het Fordimperium (1982)

Moet er nog slaolie wezen?

Moet er nog slaolie wezen? Zes jaar vakbondsstrijd bij Calvé Delft (1979)

Het grof schandaal

Het grof schandaal; de bedrijfsbezetting van de Grofsmederij in Leiden (1978)

Enka-dossier

Enka-dossier; handboek voor bezetters (1972)