De ene cel is de andere niet

De inhoud van het boek

Omslag boek De ene cel is de andere niet; Noodzaak en gevolgen van een stamceltransplantatie

Boek over stamceltransplantatie: de noodzaak en gevolgen

In De ene cel is de andere niet (ISBN 9789080767881, 160 pagina’s) komen in 26 hoofdstukken alle aspecten aan de orde van een stamceltransplantatie. Nauwgezet wordt ingegaan op de geschiedenis, verschillende soorten stamceltransplantaties (autologe, allogene en stamceltransplantatie uit navelstrengbloed), de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gevolgen, graft-versus-host ziekte en vermoeidheid. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan stamceltransplantatie bij kinderen.

Vele patiënten en ex-patiënten vertellen openhartig over hun ervaringen. Ook partners, ouders en kinderen komen aan het woord.

In het boek zijn praktische adviezen opgenomen om de bijwerkingen van de behandeling te doorstaan en over de omgang met de huisarts en de specialist. Een uitgebreide verklarende woordenlijst en een literatuuroverzicht completeren dit boek over stamceltransplantatie.

Reacties

‘De ene cel is de andere niet is een zeer volledig en gemakkelijk leesbaar boek over stamceltransplantatie. Het is een uitstekend boek voor patiënten, hun naasten én hulpverleners.’
Dr. Ton Schattenberg, hematoloog Radboudumc, Nijmegen. Vicevoorzitter HOVON-werkgroep stamceltransplantatie

Bestellen

U kunt het boek De ene cel is de andere niet; over de noodzaak en de gevolgen van een stamceltransplantatie via deze website bestellen. Het kost, inclusief verzendkosten, € 20,40. Voor België € 25,81 (inclusief verzendkosten). Het boek wordt naar u verstuurd zodra uw betaling is overgemaakt naar de rekening van Jeroen Terlingen, Utrecht.