Wit bloed, kwaad bloed

De inhoud van het boek

Omslag Wit bloed kwaad bloed; over leukemie

Over de diagnose, behandeling en gevolgen van leukemie

In Wit bloed, kwaad bloed; Diagnose, behandeling en gevolgen van leukemie  (ISBN 9781616278588, 160 pagina’s) komen in 29 hoofdstukken alle aspecten aan de orde van  leukemie. Nauwgezet wordt ingegaan op het onderscheid tussen de verschillende soorten leukemie, hun specifieke behandeling, radiotherapie, chemotherapie en stamceltransplantatie, de gevolgen van de behandeling op korte en op langere termijn, vermoeidheid, onvruchtbaarheid, sociaalpsychologische en maatschappelijke gevolgen, lotgenotencontact, enz.

Vele patiënten en ex-patiënten vertellen openhartig over hun ervaringen. Ook partners, ouders en kinderen komen aan het woord.

In dit boek over leukemie zijn praktische adviezen opgenomen om de bijwerkingen van de behandeling te doorstaan en over de omgang met de huisarts en de specialist. Een uitgebreide verklarende woordenlijst en een literatuuroverzicht completeren het boek.

Reacties

‘Wit bloed, kwaad bloed is een informatief en toegankelijk boek, voor iedereen die met leukemie te maken heeft.’
Prof. dr. Bob Lowenberg, hoofd afdeling Hematologie Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Bestellen

U kunt het boek Wit bloed kwaad bloed; over de diagnose, behandeling en gevolgen van leukemie via deze website bestellen. Het kost € 20,40 (inclusief verzendkosten). Voor België € 25,81 (inclusief verzendkosten). Het boek wordt naar u verstuurd zodra uw betaling is bijgeschreven op de rekening van Jeroen Terlingen, Utrecht.