Boeken over kanker

Klik op de titels van deze boeken over kanker voor meer informatie en bestellen.

Handboek voor overlevers van kanker

Hoe moet je omgaan met de angst dat de ziekte terugkomt? Hoe slaag je erin om te leven met vermoeidheid, pijn of een amputatie? Hoe ga je relatieproblemen te lijf of los je problemen op met werkgever, keuringsartsen of verzekeringsmaatschappij? Zolang je ziek bent, is er aandacht voor je fysieke problemen. Daarna krijg je vaak te horen: ‘Zeur niet, wees blij dat je er nog bent.’

De erfenis van Thomas Hodgkin

Alles over de diagnose, de behandeling en de gevolgen van lymfklierkanker. Toegankelijke en betrouwbare informatie van patiënten en artsen voor iedereen die te maken krijgt met een Hodgkin- of non-Hodgkinlymfoom.

De ene cel is de andere niet

Over de noodzaak en de gevolgen van een stamceltransplantatie. Vanaf de allereerste voorbereidingen tot en met de gevolgen van de behandeling op lange termijn beschrijft dit boek alles wat patiënten die een stamceloperatie ondergaan en de mensen in hun omgeving moeten weten om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te hebben.

Wit bloed, kwaad bloed

Over de diagnose, behandeling en gevolgen van leukemie. Toegankelijke en betrouwbare informatie van patiënten en artsen voor iedereen die te maken krijgt met de verschillende vormen van acute en chronische leukemie.

Onder woorden gebracht

Als de schok van de diagnose kanker is uitgewerkt, ontstaat bij velen de behoefte om te weten hoe het anderen is vergaan die door hetzelfde lot zijn getroffen. Dit boek bevat ervaringsverhalen van 27 bekende en onbekende Nederlanders over alle aspecten van het ziekteproces.